Обяд в Рим / Lunch in Rome

Италия – храна… Топ асоциация! Никога не съм бил добър в тази игра, но сега ми се получи… Много хора свързват Италия с храната, аз лично обожавам италианската кухня (има още милиони по света като мен) и за всяко посетено място ми е много важно да знам, къде мога да хапна нещо вкусно! Ще ви покажа няколко местенца за бърз обяд в Рим, докато обикаляте из многото забележителности.

💡 Заглавията с имената на местата са линк, отвеждащ към точната локация.

Panne e Salame

Най-вкусните сандвичи.. евър! Вярно, бяхме пред припадък от глад, но си бяха много вкусни.. Самото местенце е сгушено в една от криволичещите улички до Fontan di Trevi. Малко ми беше трудно да го открия, точно на обозначението му в гугъл има ресторант и трябва да продължите малко по-навътре по Via Santa Maria in Via и ще го видите. Няма как да го пропуснете, винаги има опашки от гладни хора, чакащи да си вземат поръчката. Обикновено вътре всичко е пълно – влизаш, поръчваш и чакаш с номерче пред вратата, за да си вземеш поръчката. Ако имате късмета да седнете вътре, може да се насладите на страхотните плата, които предлагат. За grab and go е най-добре Panini. Близостта до фонтана предлага възможността да си го вземете и да седнете из тълпата около една от най-величествените забележителности на Рим, за да се насладите на вкусен обяд и страхотна атмосфера.

Pizza Zizza

Започваме с пиците на грамаж! Тази малка пицария е разположена в близост до Ватикана и е перфектна в комбинация с обиколката на музеите и Св. Петър. Самата обиколка си отнема доста време и определено човек огладнява след нея. Точна така комбинирахме и ние. Прегладнели след изморителните обиколки, успяхме да издебнем освобождаването на две масички и веднага ги заехме. Персоналът е изключително дружелюбен и готин. Шегуват се, забавляват се и правят всичко с такава наслада, че те зареждат с положителна емоция. Пиците са много и разнообразни и всичките са вкусни! Именно готините продавачи ме накараха да опитам и специалитетът им, домашно тирамису с Нутела… Уникално!

Pizza Zazà

Поредната квартална пицарийка с няколко масички отвън. Намира се в централната част, в близост до Piazza Navona и Пантеона. Удобна е след разходка по централните забележителности. Няма големи тълпи от туристи и е приятно за отдих. Цените са нормални, както и на предните места. И тук пиците са много вкусни, но да кажем, че е едно ниво под първите две местенца..