Защо не искам да пътувам по Коледа Why I don’t want to travel on Christmas

Много се чудих какъв Коледен пост да напиша… Първоначално мислих да ви пренеса на някое топло и приятно място, но постепенно размислих… Коледа е единственият период от годината, в който не обичам да пътувам! Да, изпускам коледното настроение в градове като Виена примерно, но не се чувствам комфортно и сега ще ви кажа защо…

Защо не искам да пътувам по Коледа ?

Това е сезонът, в който всеки пътува нанякъде… Лудницата с трафика и тълпите от хора не са ми по вкуса и с удоволствие ги избягвам. Представям си как тръгвам на пътуване и попадам в ужасен трафик, задръствания и всякакви подобни ситуации, скапващи доброто настроение… А и колко по-приятно е вместо да газя в мокрия сняг, да обикалям калните улици, да измръзвам от студ… просто да седя пред елхата с чаша горещ шоколад на топло… и да гледам хубави филми? Уникално е… Коледа е времето от годината, когато можеш да си останеш у дома, да ядеш вкусно и да не правиш нищо! Е… налага ми се да пиша този пост, но не е най-неприятното занимание… А мандарините? Прибавяме ги към горещия шоколад, Коледа без мандарини не е Коледа! А и ако не си останем вкъщи, защо тогава сме окачили навсякъде гирлянди, рисували сме със спрей по прозорците и сме украсили елхата? Кой ще им се наслаждава?

Но най-важната причина да не пътуваме по Коледа е семейството… Това е моментът от годината, в който можем да прекараме повече време заобиколени от най-близките ни хора. Да се съберем всички, да запалим семейния огън, да сготвим вкусно, да водим разгорещени диалози, да се забавляваме… заедно, всички! Коледните празници са периода, в който усещаме домашния уют, усещаме истинското значение на думата „дом“! Никой не заслужава да е сам по празниците… Не искам да пътувам, не искам да съм на чуждо място, заобиколен от непознати.. По Коледа искам да съм си вкъщи… мястото, което наричам дом! То не е мястото, където живея, а е там, където те чакат най-близките.. където знаеш, че си истински обичан, където щастието и любовта са навсякъде около теб!