Lago di Annone

Целта на пътуването бе Lago di Como. Трябваше да нощуваме в близост и намерихме една пъстра и цветна къщичка до Lago di Annone, така го открихме… Езерото е в пъти по малко от Como. Разделено е на два басейна, свързани с тесен канал. Ние бяхме на по-широкия, а от там се разкриваха красиви гледки.. особено по залез. Къщичката, в която се настанихме се казва B & B Da Jacques. Изключително любезна и гостоприемна собственичка! Има голям зелен двор с цветя. И най-важното.. място за паркиране. До нея се стига през тясно тунелче, над което минават… релсите на влака! Очарователна картинка… Къщата бе просторна, много уютна и със страхотна панорама от терасата.

Красивият залез над Lago di Annone

Залезът наближаваше и реших да се възползвам от възможността… Точно срещу тунелчето, пресичайки главната улица Via Dante Alighieri, се озовах на едно кейче на брега на езерото. Смесих се с местните рибари.  Пуснали въдиците, търпеливо очакваха своя улов, а аз внимателно наместих статива и със същото търпение, зачаках моя.. Слънцето бе благосклонно и се получиха не лоши снимки, даже са хубави. Търпението си заслужаваше!

Къде да вечеряме?

Малко по малко си стана време за вечеря.. В близост имаше спортен комплекс с ресторант, но цените там са малко завишени… Затова тръгнахме право нагоре по Via Dante Alighieri към Oggiono. Пътят е живописен и предразполага за приятна разходка.. Вилите и къщичките са коя от коя по-красиви. За 20-тина минути нормално ходене стигнахме и до целта – La Vetturina. Приятна атмосфера и много вкусна храна. Из декорацията на заведението може да видите антични винарски уреди и още куп интересни неща. Самият интериор наподобява стара винарна и привлича интереса на посетителите. Пиците и десертите бяха вкусни, но не и най-добрите в Италия.

Връщането на пълен стомах се оказа още по-приятно! Лунната светлина допълваше романтичната картинка на езерото… Lago di Annone се оказа едно страхотно и спокойно местенце.
P.S. Къде нарочно, къде не.. забравих да ви спомена единственото негативна страна… Ужасно много комари! И много настървени! Носете си предпазни средства, атакуват без предупреждение! 🙂